Een PWS wordt interessanter als het onderwerp relevant is voor jou én voor een organisatie of bedrijf in jouw eigen leefomgeving. Interview mensen met een bedrijf in Leiden, of een wethouder van de gemeente, of onderzoek het milieu door het organiseren van een campagne voor een organisatie zoals het COC, of een Leids museum, of organiseer een actie tegen plastic, en verzamel meteen data/gegevens door een verzamelactie van rommel in twee verschillende buurten.
Dus, zorg dat de AANLEIDING, de PROBLEEMSTELLING en het EINDPRODUCT van je PWS relevant, nuttig en waardevol voor anderen is.
Hoe doe je dat?
Maak actief contact maken met Leidse professionals. Betrek hen in je onderzoek. Zij weten wat wel en wat niet relevant is voor hun organisatie of bedrijf en waar behoefte aan is. De resultaten van jouw PWS kunnen hen zelfs helpen. Dit noem je de maatschappelijke of praktische relevantie van je PWS ofwel de toegevoegde waarde voor anderen in de maatschappij. Je kunt op de Markt oriënterende vragen stellen zoals:
- Zijn er vraagstukken die in jullie organisatie spelen?
- Zijn er problemen die jullie willen oplossen?
- Zijn er ontwikkelingen (in de maatschappij) waar jullie organisatie graag op in wil spelen?
- Zijn er nieuwe (bedrijfs- of organisatie-) plannen?
Voor bedrijven of musea is de markt een kans om inhoud of werkwijze onder de aandacht te brengen in de vorm van vraagstukken die onderzoek-waardig zijn.
In vorige schooljaren hebben we Profielwerkstuk Markten georganiseerd: op het Da Vinci, op het Bonaventuracollege en op de Hogeschool Leiden op 4 maart 2020.
Tegenwoordig kun je via deze site om hulp vragen als je in contact wilt komen met de Leidse professionals. Vul dan het contactformulier in.